Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

dikenli vatoz üretimi .

mrb arkadaşlar sizlere cüce vatozların üretilmesi hakkında bilgi vermek istiyorum. tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim. 1- cüceler akvaryumda koloni halinde olmayı severler. erkeklerin burunlarının üzerinde dikenler olmasına karşın dişiler sadedir. 2-ergin bir dişi ile erkek çiftleşme eğilimine girdiklerinde dişi yumurtalarını bırakmak için girebileceği bir kovuk ister. 3-akvaryuma koyacağınız bardak mercan yada küçük bir testi bu işi görecektir. 4-erkek ve dişi sırayla mercanın içine girerek yumurta bırakılır ve döllenir. 5- bu işlemler bittikten sonra dişi yuvayı terk eder ve erkek vatoz yaklaşık 8-9 gün yuvayı korur ve yumurtaları havalandırır.akvaryumunuzda olası gerekenler:1- kütük 2- bitki 26derece ısı . 6-dişi cüceyi diğerlerinden nasıl ayırt edeceğim? diye sorarasanız kuyrukları ucunda altında ve üstünde beyazlık daha uzuzn burun ve yanakların yanındaki korunma anında açılan dikenler elarak sıralayabiliriz.erkekler zaten dikenlidir. saygılarımla

Selam akademist;

Bilgilerin için teşekkürler Bravo..

Cüce Vatozlar Akvaryum boyutlarına göre birden fazla bakılmalı.Plekolar kadar büyümedikleri için ve onlara nazaran daha narin olduklarından orta boy bir plekonun yaptığı işi ancak 2 yada 3 Cüce Vatoz  yapabilir ama bunun karşılığında emilmekten delinmiş bitkilerle karşılaşmazsınız.Otların üzerinde biriken yosunları büyük bir dikkatle nazikçe yerler. Çoklu gruplar halinde bakıldıklarında aralarında yaşanan çekişmeleri izlemek oldukça eğlencelidir.Diğer türlere karşı çok nazik olan bu balıklar kendi aralarında oldukça sert kovalamalara girebilirler ama asla birbirlerine zarar vermezler. Sonuç olarak bana göre ortamı müsait olan her akvaryumda bir Cüce Vatoz sürüsü bulunmalı.

Bu harika canlıları üretmek çok kolay.Yapmanız gereken şey dişi ve erkek cüceyi aynı bitkili akvaryumda muhafaza etmekdir.Erkek vatozun ağzının üst tarafında boynuz gibi çıkıntılar vardır.Bunlara bakarak cinsiyet ayrımı yapabilirsiniz. Akvaryuma birde kabuk koyarsanız çok iyi olur.Bu kabuk değişik canlılara ait olabilir.Yeter ki içi oyuk veya labirentli bir yer olsun. Erkek burayı güzelce temizler.Sonra dişi buraya yumurtalarını bırakır.Yaklaşık 40 - 50 kadardır. Bundan sonrasi erkeğe aittir.Erkek önce bunları döller.Sonra yavrular yumurtadan çıkana kadar başlarında bekler ve yuvanın ve yumurtaların temizliğini yapar.Yuvayı da istilacılara karşı itina ile savunur.Yavrular 5 - 7 gün içinde yumurtadan çıkarlar. İlk önceleri yumurta sarısına ilişik olarak gezerler.15 günlük olana kadar yuvadan pek ayrılmazlar.Babaları devamlı yuvada onların başındadır.Yaklaşık 2 hafta sonra yuvadan ayrılmaya başlarlar.Ama bu geçici ayrılıktır.Kısa süreler ile geri dönerler.Yaklaşık 1 ay sonra bağımsız hareket etmeye başlarlar. Bu zamana kadar babaları devamlı yanlarındadır. Yuvanın temizliğini yapar ve yavruları korur.Yuva boşalınca eğer başka dişi cüce var ise erkek onunda yumurtlaması için zorlar ve aynı işlemler yeniden başlar.Elinizdeki dişi sayısına göre kısa sürede 100 den fazla yavruya sahip olabilirsiniz . Crawling Baby  Crawling Baby  Crawling Baby  Crawling Baby  Crawling Baby  Crawling Baby  Crawling Baby :)))))))

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumun olmazsa olmazlarından çok büyümedikleri için yer işgak atmezler ve sürekjli çalışırlar deep konunun değişmesine sevindim

Bende Dostum: Fishy Clown Fish Blue Tang Fish :)))

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Selam akademist ,

Ne kadar hoş sencede değilmi?

Thumbs Up 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Selam akademist,

Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

teşekkürler deep bende de dikenlileri iele borneo var bence de çok güzeller. hele çiftleşirken süper