Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
çiklitlerde su değişimi neden önemlidir!!!!!!!!!!!!!!
Tanganika ve Malawi çiklitleri, iyi gelişebilmek için sert (özellikle bikarbonat sertliği) ve alkali (GH: 8°-20°, pH 7.5-8.5, KH:10°-25° ) su şartları gerektirirler. Sudaki yabancı kimyasal maddelere ve ani sıcaklık değişimlerine karşı hassastırlar. Özellikle üreme zamanları teritoryal (akvaryumda belirli bir bölgeye sahip çıkan) olan Tanganika/Malawi çiklitleri için optik bölge sınırları ve saklanma yerleri oluşturmak için akvaryuma kayalar yerleştirmek gerekir. Çoğu Tanganika/Malawi akvaryumu, arka planda su yüzeyine kadar yükselen kayalarla dekore edilir. Bir miktar kireç içeren çakıl, taş ve kayalar, akvaryum suyunun sertliğinin korunmasına ve pH değerinin tamponlanmasına da hizmet ederler. Suyun pH değeri, kesinlikle nötr noktasının aşağısına düşmemelidir. Su sıcaklığı: 22°-25° normal bakım, 26°-29° üreme. Büyük akvaryumlar, etkin biyolojik filtrasyon, düzenli su değişimleri Akvaryumların en az 200 litre hacimli olması önerilir. Hem Malawi, hem de Tanganika çiklitleri, sudaki metabolizma atıkları olan amonyum/amonyak, nitrat, nitrit gibi azot bileşiklerine karşı son derece hassastırlar. Etkin biyolojik filtrasyon ve düzenli su değişimleri (az ve sık) mutlaka gereklidir. Örneğin haftada bir %10-15 oranında. Suyun kimyasal bileşiminde, balıklar için tehlikeli olabilecek ani değişimlere yol açmamak için bir seferde değiştirlen suyun oranı %30''u geçmemelidir. Malawi/Tanganika akvaryumlarında pH yüksek olduğu için, amonyum/amonyak düzeyinin sürekli düşük tutulması ayrıca bir önem kazanır.
sinan sen dr nin yazdıklarını boş ver sen çiklit besliyosun ve su değişimi yapmak zorundasın.zaten ph ı yüksek suyu sever çiklitler su değiştirmezsen balıklarını kaybedersin. takmışsın ph 8 diye bizim balıklar zaten bu değerde yaşamıyor mu.dış filitrede olsa dip temizliği yapmalısın hakim filitre falan geç bunları.sana inanan bu hobiye yeni başlayan arkadaşlar var.seni sempatik buluyorlar kendilerine yakın buluyorlar sen çıkıp su değiştirmeyin diyorsun.ph 8 diyorsun sanki herkesin elinde ph ölçer var hem amonyağı düşük tutmak varken neden yüksek tutalımaçıklarmısın çiklit besliyosun ama her konuda fikir beyan ediyorsun sürekli okuduğun belli ama balık işnde okumak yetersiz deneyim şart.her konuda fikir beyan etmek zorunda değilsin kendini bu konumdan kurtar şöyle eski forumlara göz attım eskilerden kimse artık bu foruma katılmıyor.çünkü .............
ya ben su degiştirmeyin demiyorum.yeter artık beeeeee bıktım sizden anlamak istemiyorsunuz.tabiki en uygun kosullar ph 5-8 arasıdır(genelde tüm balıkar için) bunu bende biliyorum..zaten iyi bir filtre ve ph kontrolleriyle bu dereceyi geçmezsin ve amonyakta zehirlilik gibi bir etki göstermez..kalıcı su herzaman en iyidir
..şunu okumadıysan oku mıknatısın başlıgı altında en son yazdıklarım: http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=12122
Saygılarımla,
Crano
ya bide bilyapta yazsana şu makaleyi çok merak ediyorum orda ne yorum yapacaklar.belkide ben yanlış biliyorumdur düzenli su değiştirmek gerçekten zararlıdır.
Selam akademist,
Zaten bu kadar çelişkili yazılardan sonra cranonun hepsievcilde yazması İnsanlara zararlı...Nerde yazarsa yazsın böyle mantıksız yazıları Akvaryumculuktan biraz anlayan biri tefe koyar Buyrun;
34421 Crano
642 Mesaj Gönderilme Tarihi : 21.10.2005 14:49:01
--------------------------------------------------------------------------------
ya ben su degiştirmeyin demiyorum.yeter artık beeeeee bıktım sizden anlamak istemiyorsunuz.
--------------------------------------------------------------------------------
Hepsievcil ana sayfa-Sizin yazılarınız bölümünde sinan güler isimli crano nickli vatandaşımızın yazdığı ''en baştan akvaryum'' yazısından alıntının kopyası şöyle;
# Akvaryum filtreleri:
Dış filtreler: 80-90 lt ve üzeri akvaryumlar için kullanılması en uygun filtrelerdir.Dış filtrelerde akvaryumun hacmine göre çeşitlilik gösterirler.Akvaryumunuzun ölçülerine tam olarak uygun olan bir dış filtre suyun temizliğinde ve havalandırılmasında vazgeçilmez olur.Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz. )))
Sevgiler.
Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz.
Sen kafana göre takıl sana inanan yada uyan kimse yok burda!Kendin söyleyip kendin dinliyosun he he he heeeeeeeee....
Zor şu cahillik zor oku biraz oku :)))))))))))
:))))))))
ya tamam sus be..olgun biri gibi davranmaya çalışsan bence fena olamaz..