Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
DEEPFISHING ve CRANO
Lütfen hiçkimse sizin bilgi kapsamından çıkıp uzayıp giden tartışmalarınız ile ugraşmak zorunda degil. SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ lütfen
Herkesin görüşüne saygım vardır..Ama bu tartışma herkesi ilgilendirmek zorunda çünkü gerçek olan birşey yalan diye suçlanamaz..
Saygılarımla,
Crano
tamam bende kimse tartışmasın demedim. Ama herseyin bir uslubu adabı vardır canım.. sizin daha onceki tartışmalarınızda da konu uzayıp gidiyoo başka başka yerlere... kişiselleşiyo falan filan.. benim istegim bu böyle olmasın ...
Selam MuratHan;
Bence konuya sende katıl.Görüşlerini yaz Dış filtre kullanılan bir akvaryumun suyunun değiştirilmeyeceği,suya eklenti yapılmayacağını yazıyor crano sen ne dersin?Bence :))))
selam DEEPFISHING, Yaklaşık 14 yıldır akvaryum''um var. Dogal olarak ( tatlısu anlamında ) beslemedigim balık türü kalmadı. Bir çoğunu da sırf hobi olarak üretim amacıyla barındırdım. Şu anki akvaryumum 150 lt Eheim 2217 dış filtre + UV filtre ye sahib bir melek akvaryumu. Akvaryumun suyuna ekleme yapılır. Burda asıl konu değiştirilen suyun miktarı ve kalitesidir. Asla % 30 % 40 gibi yüksek oranlarda su değiştirilmemelidir. Olay doğayı taklitten ibaret bence. Denizler göller nasıl akarsular ve yağmurlarla besleniyorsa bizde belirli periodlarda ve miktarlarda akvaryuma dinlenmiş ve sağlıklı oldugundan emin olduğumuz suyu eklemeliyiz. Suyun eskimesi denilen bir olay söz konusu. Hiç düşündünüz mü mesela neden tuzlu su balıkları su değişimlerine karşı tatlı su balıklarına oranla çok çok daha fazla duyarlı ? Cevap denizler ile göllerin arasındaki su miktarının farklılığıdır. Göllerdeki su değişimi çok daha yüksek oranlarda olurken tuzlu sudaki su niteliğindeki değişimler çok çok daha azdır. Bu nedenle tuzlu su balıklarının bakımı daha zordur. Selamlar sevgiler
yine değiştiriyorsun yazdıklarımı ve beni haklıyken haksız duruma koymaya çalışıyorsun deep..bunu defalarca yazdım su eklemekle değişim aynı şeyler degildir..akvaryum suyu buharlaşınca su eklemesi yapılır.bunu daha öncede yazdım benim adıma yanlış şeyler yazma millete bu kadarı yeter kıskançlıgın..
Selam Murathan,
Bilgilerin için teşekkürler.
crano(Hepsievcil ana sayfa-Sizin yazılarınız bölümünde sinan güler isimli crano nickli vatandaşımızın yazdığı ''en baştan akvaryum'' yazısından alıntının kopyası şöyle;
# Akvaryum filtreleri:
Dış filtreler: 80-90 lt ve üzeri akvaryumlar için kullanılması en uygun filtrelerdir.Dış filtrelerde akvaryumun hacmine göre çeşitlilik gösterirler.Akvaryumunuzun ölçülerine tam olarak uygun olan bir dış filtre suyun temizliğinde ve havalandırılmasında vazgeçilmez olur.Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz.) bu yazıyı kim yazdı?
Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz..bütün olarak kopyalarsan daha anlamlı olur ve herkesde nedemek istedigimi anlamış olur..sen yalnızca su degişiminin altını çiziyosun ve konuyu saptırıyorsun bunun koşullarını belirten cümleyi tamamen kızmızı yapki anlamda bir eksilme olmasın..bu şekilde crano diye istedigin yere kopyala hatta evinin duvarına as...
Saygılarımla,
Crano
arkadaslar.periyodik su degisimleri her zaman gereklidir.bu florayi bozmaz aksine hydrofilik bakterilere fayda saglar.dis filtre nitrat-nitrit gibi bir cok txic yan urunu tutar.ancak bunu da icine koydugumuz kimyasallarla yapar(eu carbon gibi). bunun su degisimi ile bir alakasi yoktur.onun icin kavgayi birakip bilgilerimizi fikirlerimizi kisisel cikarlar haline donusturmeyelim.bir veteriner hekim olarak sizden ricam budur