Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Ballı Krakerler
Kuşuma ballı kraker veriyorum ama neden yemiyor?Merak ediyorum,kuşu alalı 1 hafta oldu ama hala 1 gıdım ballı kraker yemedi.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Belki de kuşun krakerden korkmuştur.Benim ki elmadan bile korkuyor
Abilerimiz ve arkadaşlarımız daha iyi bilirler ancak kraker denilen yemlerden ben de kullandeım ancak HİÇBİR kuşum tek bir tane bile yemedi.Kırıp döküp ziyan etmekten başka bir şey yapmadılar.Faydalı birşey olmaığını da dah sonra deneyimli bir abimizden duymuştum..
ballı kraker zararlıdır cünkü adı gibi baldan yapılan birşey degil tamamen şekerli suya batırıyorlar para tuzagı olmakla beraber kuşunuza dogrudan şeker yedirmiş oluyorsunuz kuşunda şeker ve tuzdan kesinlikle uzak durması gerekir cünkü hem ömürleri kısalıyor hemde vucutları atamadıgı ici ölüme sebep oluyor HABERİNİZ OLSUN!!
E o zaman bu kuş yem ile sudan başka ne yiyicek?Çünkü elma gibi şeyler kafesine sıkıştırıyorum elmadan kaçmak için kendini kafesin zeminine atıyor.
Elmadan kaçmak için kendini kafesin zeminine atıyorsa, elinle küçük parçalar halinde yedirmeyi dene bir de istersen. Yemliğinin içerisine de koyabilirsin küçük parçalar halinde. Ama yemliğinden yemezse, orada elmaları fazla tutma. Ekşir, bozulur. Bu da miniğe dokunur.
Ben elmaları kuşumun yemliğine koyuyorum ama nası yapıyosa oradan çıkaroyo
Onunla oynuyor arkadaşım.Rendeyi hiç düşündünmü? birde havuç u.
ben dr.sacchı markalı meyveli kraker veriyorum. bayıla bayıla yiyor:) çoğu krakerin üstü sırf boya oluyor. buna dikkat edin.dr. sacchı nin meyvelisini tavsiye edelim tabi her kuş sevmeyebilir. yem ve su dışında marul, havuç,elma verebilirsiniz. benim kuşumun adı Elmas. marulu ve elmayı çok sever ama nedense havuçtan korkuyor, parmağa benzediği için heralde:) neyse, her kuş farklıdır. kuşunuzn zevklerini zamanla keşfedersiniz. unutmayın, en doğalı en iyisidr. çoğu kişi ekmek verir ama ekmek gaga içinde birikerek gaga felcine neden olur. yani ekme VERMEYİN. meyve verirken de, abartmayın lütfen. 3 günde bir iyidir. süreklilik gerekmez, ama özellikle havucu eğer seviyorsa haftada 1 kez mutlaka verin. Avitamini yönünden zengindir.
bir ballı kraker çalışması daha