Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
iyiki bi yartdim istedik!!!!!!
arkadaslar burasi bi forum.sadeced okuyup gecmeyelim.herkes birbiriyle tecrubelerini paylassin diye kuruldu burasi..ben 2 gun once dis filtre hakkinda yardim istedim ama 15 kisi okumus ama kimse bisey yazmamis..filtrenin malzemeleri hangi sirayla konmali ne kadar calistiriılmali karbon elyaf falan miktari ne olmali bi yardim ya...
arkadasim filtren atman dı sanırım atmanın içinden genelde kurulum bilgisi kullanma klavuzu gibi şeyler çıkmıyor. içeriğinde kovası ,motor haznesi, iki adet musluk iki adet sepet ve hortumlar mevcut hatırladığım kadarıyla. altta kalan sepete seramik ring koy ustune kutudan çıkan ince süngeri. üsteki sepetede torf yada karbon üzerinede elyaf koya bilirsin. çıkan muslukları da motor haznesinin üzerindeki yerlere tak. sana kolay gelsin. hatırladıklarım bunlar ama uzun amandır dış filtre kullanmıyorum. inşallah yardımcı olur...
eyvallah kardesim cok sagol ya..sunu bi yazacak adam cikmadi.bide millet bilmis geciniyo.ben uzun zamandir ugrasiyorum akvaryum hobisiyle.daha ilk kullancam dis filtreyi.populasyon artti tankta.2.yi de aldim ama onu yavruluk karantina v.s. gibi kullaniyorum.buyuk tankda ufak ufak kirleniyo(duzenli su degistirmeme rahmen).insallah ise yarar su dis filtre..kullanayim yazicam iyi mi kotu mu diye :) hadi kal saglicakla
bence memnun kalırsın ama ben kullanmıyorum temizliği uzun aralıklarla yapılsa bile bana zor geliyo...
yukardaki yazılarıma ek olarak m3336 ve f-2 3 gözlüdür en alt göze seramik sonra aktif karbon ve en üste de kauçuk süngerini koyacaksın başka bişey soracaksan mail at yardımcı olayınm ha diğerleri iki gözlüdür gene alta seramik üştede süngerle beraber aktif karbon ister koyarsın istemezsen koymayabilirsin.ok
Selam mirovet ,
En alta seramik parçalarını,onun üstüne karbon süngeri,en üsttede elyaf yada normal süngeri yerleştirmelisin.Dış filtren sürekli çalışmalı.Akvaryumun büyüklüğü ve balık sayına oranla en erken ayda bir aparatları temizlemelisin.
Sevgiler.