Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yumurtalarını yiyen melekler

1 yıldır en az 20 defa yumurtlamış bir çif melegim var. ama her seferinde ya yavrular yumurtadan cıkınca ya da daha cıkmadan hepsini yiyiyorlar. her yolu denedim dişiyi ayırdım erkegi ayirdim her defasında gitti yavrucaklar. ne yapmam gerektigi konusunda fikri olan var mi? eger cevap verirseniz sevinirim

img

freefire

19 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap bekliyorum bana mail de atabilirsiniz [email protected]

img

freefire

ÖZEL MESAJ

arkadaslar kimsenin bu konuda bilgisi yokmu? hadi cevap bekliyorum

img

freefire

ÖZEL MESAJ

Yumurtalarini nereye yapiyorlar. Bir tas parcasi ya da slate denilen plastik seylerden var ona ona yapiyorlarsa, onu alip baska bir akvaryumda yumurtalari 3 gun icinde kuluckadan cikarttirabilirsin. Eger boyle bir imkanin varsa internette bu konuda bolca ingilizce bilgi var. Slate in 3-5 santim uzagina kucuk havatasi koyuyorsun, manatar olmasin diye de hergun brometilen 80F civarinda sicaklikta 3 gun icinde acilir.

img

mrme

19 yıl 6 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

melek balıklarından yavru almak birazdaha hasasiyet gerekir yeme nedenleri balığın yavrulara bakamıyacağını anlamış olması olabilir yumurtları dizdikten sonra akvaryumun üzerini ört tüklerini gördüm bir üretici arkadaşın işede yaramış ayrıca bir kimyasal da dökmüştü sanırım mavi gibi ama birçok yönden discuslarla benzer özelliklere sahipler ama beraber yaşamazlar

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tesekkur ederim ama ben bunları denedim. yumurtalarını amazon yapraklarına yapıyorlar. onarı alıp baska bir akvaryuma aldıgımda yere dusuyorlar cıktıktan bir sure sonra. butun kosullar uygun olmasına ramen yuzmeye baslayan olmadi bile

img

freefire

ÖZEL MESAJ

img

freefire

ÖZEL MESAJ

Selam freefire,

Meleklerin bıraktığı döllenmiş olan yumurtaların çıkmasını emin ol hiçbirşey engelleyemez ama çok anormal şartlar hariç bu sebeple balıklarının erkek dişi olduklarına eminsen bu balıklar ilk 8-10 yumurtlamada yavru veremeyebilir yani erkek daha henüz cinsel olgunluğa erişmemiş olabilir bence bu şekil birazdaha sabretmen ama dişi ve erkek olduklarından şüphen varsa birkaç tane daha melek al ve yanlarına at kısa zamanda eş tutarlar. Heart Shell  
Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tekrar Selam,

Tüm melek üreticileri yavruları ayrı yerde çıkarırlar.Çünkü her zaman risk vardır.Hiç yemeyen anne baba bile ya en küçük tedirginlikte yada bir arada tutmaya çalışıp bunu başaramayınca yerler.Melekler genelde eski plak üzerine yumurtlatılıyor ve bu plakla yumurtalar başka akvaryuma konuyor.Birazda hava verdiğinde yavrular kendiliğinden çıkıyor.Melek yavrusunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey yavru yüzmeye başlamadan kesinlikle gıda olabilecek birşey vermeyeceksin.Eğer verirsen yavrular bu yem artıklarına yapışıp kalırlar kurtaramazsın.Bir de en önemlisi dipte kum da olmayacak olursa kuma girip kaybolurlar.Yüzmeye başladıklarında yumurta sarısını ezip verebilirsin.

Bu arada fenerbahçe 3ledi Bravo:))))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Selam freefire,

Bu konu hakkında daha detaylı olarak sana mail attım.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ