Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Acil!!!Balıklar hasta galiba!!!
Şuan ufak akvaryumumda balıklarda bir sorun var ama çözemedim.Gayet sağlıklı hareket edip yem yiyorlar fakat balıklar arada bir sirkeleniyorlar kuma yakın olan lar govdesine hızlı bi sekilde kuma surtuyolar ve sora bir kac sirkelenme hareketi faln yapıoyar sorun nedir sizce?????
bence bu balıklarda parazit var ama nasıl enngelleniceğini bilmiyorum tuzla ilgili birşeyler yapılmalı ama balıklarım hiç parazitlenmedigi için bilmiyorum
evet bende biraz arastırdım solungac paraziti oldular galiba ama ne yapacağım konusunda bir bilgim yok!!
ne tur balıklar olduklarını yazarsan daha iyi yardimci olabilirim. genelde parazıt sorunlarında akvaryum isisini yukselmek ve balıkları tuz cozeltisinde banyo yaptırmak tavsiye ediliyor(miktar balıga gore degişir). sakın yeni balık koyma ve baska akvaryuma balıkları goturme digerlerine yazık olmasın
Malawi çikliti içinde sarı prensesler turuncu prenses ve yunus var.ORtalamaları 3 cm.
arkadaşım sanırım parazit durumları. balıkların ufak tuz tedavisi ağır gelebilir. bence hepsinde aynı sorun varsa akvaryumunu hasatane olarak kullanabilirsin sera marka ilacları tercih et problemin çözülecektir diye düşünüyorum. ilaçların prospestüsünü uygularsan iyi olur.
sağol miknatis . Evet butun balıklar hasta bende akvaryumu hastane olrak kullanıcam bugun gidip uygun ilaçları hemer temin edicem.
metilen mavisi banyosu yaptırman en dogrusu olur
Saygılarımla,
Crano
çok sağolun arkadaşlar.Sera nı kaliteli bir parazit ilacını aldım ve tedaviye hemen başladım.Akvaryumaki butun balıklarda olduğu icin akvaryumda uyguladım.İnşallah etkili olur ama filtre calısmıycakmıs o yuzden kapadm sadece hava veriyorum.Ama filtre nin calısmammasının sudaki nitriti artırtırıp balıklara zarar vermesinden korkuyorum umarım sorun olmaz .Bu arada tedavi suresi 5 günmüş!