Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
DIS FILTRE YARDIMM ACiLLL!
selam arkadaslar.bir tanidigim(sagolsun) bana atman dıs filtre hediye etti.ama ben daha kutuyu acmadan sizlere bir sorayim dedim..bu alet nasil kurulur.malzemeleride var.nereye nasil yerlestircem.gerekli ve gayet ince detay ogrenmek istiyorum.ne kadar zamanda bir temizlik yapmaliyim,24 saat acik mi kalmali.?,malzeme hangi sirayla dosenmeli.lutfen acil yardim
slm mirovet,
öncelikle hayırlı olsun..dış filtreyi kurman için buradan sana yardım edilebilincegini hiç sanmıyorum..daha dogrusu ben edemem öle diim..Akvaryumcuna götürebilirsen beraber halldebilirsiniz..ama nasıl kullanman konusun da sana yardım edebilirim..eger dış filtren akvaryumun için yeterli ise akvaryumunun suyunu hiç degiştirmene gerek yok..24 saat açık kalmalı ama kalmayabilirde tabi sana kalmış ama bana kalırsa kalmalı
çok kolay kurabilirsin şimdi kutuyu açtığında karşına iki adet boru şeklinde uzantılar gelecek bunlara poşet içindeki muslukları çıkart tak in yazan pisliği çekecek olandır out temiz suyu verecek oln hortumdur.boruları kolinin dışına bakarak tak anlamadıysan [email protected] ayaz sana anlatayım msn ye beklerim.crano ofne demek kimse bilmiyor.aatman kaç f2-f3-f4mü yazıyor yoksa3336-3337-3338 mi akvaryumun kaçlık kaç litre su alıyor bunlar önemli. saygılar
Selam mirovet ,
Her dış filtrede genel olarak aynı parçalar vardır.Filtrenin üzerinde giriş ve çıkış olarak iki boru bulunur.Bu borulardan birine suyun girişi ''in''hortumunu bağla,diğerine suyun çıkışı ''out'' hortumunu bağla ve akvaryumunun sağ ve sol köşelerine bu hortumların ucuna taktığın boruları monte et.(şelale tipi boru varsa çıkış hortumunun ucuna akvaryum tabanına paralel en üstte monte etmelisin)Filtrenin içine üç gözlü ise en alta seramik parçalarını,onun üstüne karbon süngeri,en üste elyaf yada sade süngeri yerleştir.(Bazı filtreler iki gözlüdür yine temel kural en alta seramik parçalarını yerleştirmen üstüne elyaf)filtrenin içine su doldur kapağını kapat ve çalıştır.Out hortumundan su gelmiyorsa ağzınla içine çek su gelecektir bir süre sonra hortumun ucuna boruyu tak ve akvaryuma monte et.İşlem bu kadar :))Dış filtre sürekli çalışmalıdır temizliğini en erken ayda bir yapmanda fayda var.