Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Çiklit ve Piranaya Ev Yemeği
Merhaba arkadaşlar. Bu balıklara normal balık yeminden başka evde bulundurduğumuz gıdalardan verebilir miyiz ? Evetse, özelikle Çiklit ve Pirana hatta Vatoz için ne verebiliriz(sebze, meyve, ekmek vs.) Teşekkürler.
vatoz kabak ve salatalıka bayılır...
musado ben cichled lere et veriyorum ama pek sağlıklı olmadığı söyleniyo tam olarak bilmiyorum ama çok severek yiyolar kasaptan dana eti alıyorum yağsız kısımlarını atıyorum yada böbrek ve ciğer atıyorum çok severek yiyolar ama dediğim gibi gene formdan bir arkadaş pek sağlıklı olmadığını sööyledi burası sana kalmış sana güzel balıklı günler dilerim
Bugün akvaryumcuya da aynı soruyu sordum. Ekmek kesinlikle verme dedi. Et? dedim. Balık etini ince ince doğrayak verebilirsin dedi. Vatoza devamlı salatalık kabak verirsen temizleme işini yapmaz dedi.
balıklara dana ciğeri verin kesinlikle çok besindeğeri protein değeri yüksek dondurucuda dondurup rendeleyin soğukken sonra bir bez yada gazetenin üzerine koyun ki suyu süzülsün akvaryumun suyu bozulmasın yem verirken de yemi çok atmayın kesinlikle azar azar sıklıkla atın günde 20 sefer bile azar azar atsanız dipte yem birikmeyeceği için su bozulmaz çiklet discus türleri yemden patlayıp ölmez japon balıkları için yemden ölmez diyemiyorum :)
dana ciğeri yazmışım özür dana yüreği olacak yani dana kalbi saygılar
daha öncede belirtmiştim et için sıgır kalbi kullanın yada toprak solucanlarını..EKMEK ve HAŞLANMIŞ PATATES bunlar kesinlikle verilmemeli.
sığır kalbini ve at etini az pişirerek küçük balıklarınıza ikram edebilirsiniz..Cichlidler buna bayılır..