Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

beslenme ile ilgili bi sorum var

merhaba ben de zebra, texas, sarı prenses, ahli cikletler var birinci sorum ben bunlara hafta 2-3 kere et atıyorum bunun bi zararı varmı? ikinci sorum ise aralarında en iri texas olmasına rağmen ete hücum etmeyen de bi tek o oluyo bunun sebebi sadece otçul olmasından mı yoksa başka bi sorun mu var. yardımcı olursanız sevinirim

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili akvaryum sever arkadas;oncelikle baliklarinin sayisi nedir.akvaryum boyutun nedir.baliklarin asagi yukari esit boydalar mi? verdigin etler ne buyuklukte. bunlardan baslarsan dusunmeye eminim bir sonuc cıkarirsin.eti kucuk parcalara ayirip iki farkli bolgeye dagitabilirsin...sevgiler.

img

mirovet

ÖZEL MESAJ

önce ilgilendiğin için teşekkür ederim. boylar farklı farklı ve küçük parçalara ayırarak atıyorum ama asıl sorunum texas cinsi balığım araların da en büyüğü olmasına rağmen hiç yem yememesi

img

sparta

ÖZEL MESAJ

et derken sıgır eti mi?eger böyle bişey yapıyorsan anında bırak..

cichlidler için canlı yemler çok büyük rol oynar..protein ihticaçlarının büyük bir bölümü canlı yemlerden saglanır..verebilecegin canlı yemler kurt, toprak solucanı veya su piresi olmalıdır...

işte sana harika bir tavsiye: limon kasalarında bir tane al içerisini dökülüş ağaç yaprakları ile biraz doldur daha sonra biraz toprak at ardında da canlı kurt bırak bulabilirsen de bir kaç solucan sonra toprakla kasayı tamamen doldur.bu kasayı hergün nemli tutmaya çalış her gün su dök daha sonra canlı yemini buradan karşılayacaksın..toprak solucanları seni bekliyor olacak.bir iki tane al parça parça kes sonrada balıklarına ısmarla .bu cichlid besliyenlar için harika bir kültür ortamıdır..yada istersen git bir iki tane gebe lepistes al başka bir akvaryuma koy sonrada yavruları ile balıklarını besle...biraz satnistçe ama gereken bir şey :) ...Hadi kolay gelsin tekrar söylüyörüm öyle sıgır eti falan sakın vermeyin...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

vallaa sığır eti atıyom ama onlarda çok seviyolar dediğim gibi texas hariç, peki bu sığır etinin sakıncası nedir? bu arada solcan olayını deniycem tavsiyelerin için sağol

img

sparta

ÖZEL MESAJ

Kusura bakma ama sıgır etinin sakıncası nedir bunu bilmiyorum ama okumuş oldugum bir kitapta sıgır kalbinin eti verilmesi gerektigini yazıyordu..bu arada et vermek istiyorsan kesinlikle toprak solucanlarını denemelisin..sizin yazilarınız bölümüne kendim yazdıgım canlı yemler ve toprak solucanları hakkında bir metin gönderdim bence onu beklemelisin gereken koşulları onda ayrıntılı olarak yazdım..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

He bu arada balıklarına ne atarsan at çoğunu severler ama hepsi onlar için yararlı olmayabilir bunu unutma dostum..mesela ekmek at yerler ama zararlı, haşlanmış patates at severler ama zararlı

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ