Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yardım edebılırmısınız (japon balığı)

benım 10 tane japonum var.once bır sorundan bahsedeyım balıklarımın 4 tanesi aşırı göbeklendi kuyrukları ise küçük aldığımda normaldi bunu onleyebılırmıyım bır ıkıncısı ıse bır tenesı aldığımda altın rengiydi şimdi sırtı karardı kuyruğu karardı kendısı ıse sapsarı oldu ama balık sağlıklı sebebı nedır.bu arada verdığım yemlerse kırmızı renklı granul arada dıp yemı atıyorum.yemlemeyı de gunde 3 sefer yapıyorum.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşım... balıkların renginin değişmesinin en büyük nedenlerinden biri, akvaryumun zemininin ve akvaryumunda kullandığın ışığın rengidir... bunların değiştirirsen balığının rengide değişecektir... mesela siyah kumlu bi akvaryuma aynı balığı koysan, beyaz çakıllı bir akvaryumda aldığı renkten daha farklı bir renk alacaktır... yada ultraviolet florasanla normal beyaz florasan balığın rengini farklı farklı görterir... adaptasyon olayı.. ;) kolay gelsin...

img

trstorm

20 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilgin için teşkler fakat bu aşırı gobek ve kuyruk küçüklüğü nu onleyebılırmıyım balıkların turlerınden kaynaklanmıyor bunu oğrendim acaba yemlemedemı sorun var

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

aşırı göbek işine gelince yemlemesini bir kaç gün yapma düzelir suyuna da kalın tuz koy aşırıya kaçmadan ok

img

mınık_shop

19 yıl 6 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam maviimparator ;

Japon balıgı tropikal bir balığın yaşadığı ısıda da çok sağlıklı bir şekilde yaşayabilir ayrıca üzeri neredeyse buz tutabilecek kadar soğuk bir sudada sorunsuz bir sekilde hayatını sürdürebilir.Fazla ısı balığın büyümesine ve göbeklenmesine sebep olan en büyük etken Tanning Bed Akvaryum suyuna kaya tuzu ve metilen mavisi koymalısın. Isı japona yaramaz lafını unutsak iyi olur çünkü ısı japonun büyümesi ve gelişmesinde büyük fayda sağlayan bır unsur..

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler için yemlemeyi kesemedim fakat yarı yarıya düsürdüm sebebi ise balıklarım benı gorunce hemen suyun üzerine cıkıp yem beklıyorlar kıyamıyorum ama yemlemeyı azalttım ısıya gelince 26 c sabıt duruyor.metilen mavisi atıyorum tuzu da ekleyecem.çok saolun

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

yemlemeyi günde iki kez yap..diyer söylediklerinin hepsi normal metilen mavisi  koyman iyi olmuş bu arada akvaryum suyunu 24-25 C de tutmalısın japonlar için çok idealdir..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım bence bitkisel yemleri tercih et...

img

miknatis

19 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu arada kusura bakma yanlış yazmışım japonlar için en uygun sıcaklık 22-23 C dir

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok tşkler arkadaşlar ısıyı 22 ye ındırdım fakat bu bıtkısel yemler su yuvarlak yeşil yeşil olanlardan mı? bır de (labıo turuymus)bır balık var akvaryumumda babam almış çopçu dıye vermısler ama balıkların govdelerının dıdıklıyuor zarar verirmi acaba yapışyor rahatsız edıyor kendısı mavımsı kuyruğu kırmızı ınce uzun bır balık

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ