Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yardım eder misiniz?
Ya arkadaşlar ben üç tane japon balığı aldım da.Azıcık bilgi verseniz yem falan ne kadar verecem.bide japon balıkların geebelik hakkında.verirseniz bilgi iyi olur
selam japon balıgı gözünün büyüklügünde yem yer 3 saniye sonra yedigini unutur. günde bir yem ver. su degişiminde akvaryumuna kalın tuz ılık suda eritip dök. loş ışık kullan mavi kırmızı gibi ok
Selam melissa4125 ;
Genel guruplama yaparsak tüm japon balıkları fiziksel olarak diğer tatlısu balıklarıyla kıyaslandıklarında, gerek solunum zincirinde çok yüksek oranda CO2 gerekse yem ve dışkı artıkları sonucunda azot zincirinde çok yüksek nitratın açığa çıkmasına yol açarlar, Bu sebeple balıkların ne kadar iri ve ne kadar bitki düşmanı olurlarsa olsunlar mutlaka akvaryumuna kalın yapraklı anubias türü bitkilerden koymana kesinlikle ihtiyaç var.Bu bitkilerin köklerini iyice kuma gömüp diplerinede yuvarlak hatlı kayalar koyarsan köklerinden sökülmeden sağlıkla büyümelerini sağlayabilirsin, akvaryumda açığa çıkan CO2 oranı hiçbir zaman azalmayacağından ayrıca çok pahalı olan CO2 sistemi kurmanada gerek kalmayacaktır.
Japon balığı çok dayanıklı bir balık türüdür.Bu yüzden yeni başlayanlar için idealdir.Fakat balığı beslemek öyle kolay da değildir.Japon kaynak suyuyla yaşar.Suyun klorsuz olması gerekir.Kumları hafta da bir kez suda yıkanmalı ve dinlendirilmelidir.Bu balıklar serin sularda yaşar o yüzden ısıtıcıya fazla gerek yoktur.Günde iki kez yem verebilirsin. Yemi ,ölmüş ve ezilmiş kurtçuklardan ve bitki kalıntılarından oluşur.Yem fazla ufalanmamalısın.Yoksa akvaryumun kısa sürede kirlenebilir.
Beslenmesi için ... 1- Tek yönlü gıdalardan kaçın 2- Beslenmeyi hergün degişik yemlerle yap 3- Yemler doğada balığın beslendiği su yüksekliklerine ait olsun(dip yemleri kullanma bu tip yemler temizlik açısından tercih edilmekle beraber hazmı zordur) japon (yağsız kıyma mikserde cekilmiş kuru ekmek ve dereotu yada maydanoz) yapay olarak doğru hazırlanmış bir ev mamasınada hayır demez bütün bunları yaparken unutma yemleme balık doğa sartlarının bir taklidi olmalıdır.Bunun için yemlemeyi belirli saatlerde mesela karanlık ortama son verildiğinde yada tercihen karanlık ortamda yap. FANUSTA JAPON BESLEMEYİN! (Smileydeki gibi mutlu değiller inanın fanusta azap çekiyorlar)
Arkadaşlar çok saolun dediklerinizi yapmaya çalışacağım.